Decembrie 16, 2020
Alain Delon, simbolul unei epoci și un seducător desăvârșit. ”Femeia e un rău necesar”
Alain Delon, în vârstă de 85 de ani, a ajuns simbolul epocii de aur a cinematografiei, deși nu a făcut studii în actorie. În tinerețea sa era bărbatul visat de orice femeie. La unele le-a îndeplinit visul. Nu a ascuns niciodată că îi plac, la rândul lui, femeile, aventurile, iar dacă una l-a părăsit, alta i-a luat locul.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

A trăit întotdeauna după propriile reguli și niciodată nu și-a ascuns slăbiciunile față de alcool, arme sau bani. Frumos și carismatic, Alain Delon nu a trebuit să depună mare efort pentru a atrage atenția producătorilor de filme, în schimb a fost nevoie de timp până să obțină primul rol.

„Mi-au trebuit zece ani de muncă grea pentru a-i face pe oameni să uite că sunt doar un tip cu o față drăguță. A fost o luptă grea, dar am câștigat-o ”, a spus Delon.

Odată ajuns cunoscut pentru public, actorul a fost ținta numeroaselor scandaluri în presă și a bârfelor. ”Am o poveste de viață incredibilă, încât niciun jurnalist nu a reușit să o deconspire până la capăt”, a declarat Delon la un moment dat.

Viața controversată i-a pătat cazierul. A ajuns în fața instanței, fiind acuzat că a participat la urgii și a avut statut de martor în cazul omorului unui agent al pazei sale de corp. Era fix la un pas să ajungă după gratii. Fostul președinte francez, Charles de Gaulle l-a scos din prăpastia vieții. ”Franța are un singur Alain Delon” i-a spus Charles de Gaulle judecătorului de caz.

Limitele modului de viață extravagant al actorului au fost atinse în momentul în care s-a confruntat cu grave probleme de sănătate. Acesta a fost și motivul pentru care a refuzat să mai joace în filme. Mai rău este că vulcanicul Delon s-a transformat într-un bărbat depresiv, închis în casă.

Întrebat dacă se teme de bătrânețe, Alain Delon a răspuns: ”Nu, mi-e teamă de paralizie, accident vascular cerebral, slăbiciuni... Și nu voi apărea niciodată în fața publicului meu ca un bătrân slab și fragil. Exclus!”.

În vara acestui an a suferit un accident vascular cerebral, dar nici atunci nu s-a declarat un bătrân fragil. S-a recuperat rapid și bine! 

CE A ÎNVĂȚAT DIN EXPERIENȚA TRĂITĂ?

„La vârsta de 17 ani am intrat în armată, la 18 ani am ajuns în China, până când nu a venit camera după mine. Și asta tot datorită frumuseții mele.”

„Eu sunt Scorpion. Destul de irascibil și certăreț. Din cauza asta am pierdut de multe ori în viață.”

„Mi-am acceptat fizicul doar după ce am jucat în unul dintre cele mai populare filme ”The Pool”. Pe atunci aveam 33 de ani. În acea perioadă mi-am dat seama brusc: epoca lui Hristos, suflet de  samurai și pasiunea pentru eroi - acestea sunt contradicția mea și, în același timp, atuul unui actor”. 

„Obișnuiesc să mă ridic de la masă înainte să se golească farfuriile”.

„Pentru mine PRIETENIE e ceva foarte important. Și nu o confund cu iubirea. Deja nu mai cred în iubire. În schimb, cred în pasiune. Pe astea le trăiesc la intensitate maximă până se sting”.

„Scopul meu nu e să fiu vedetă. Pentru mine e important să fiu actor bun. Pentru public aș fi în stare să fac orice”.

„Mă pricep la trei lucruri – actorie, prostii și copii”.

„Cinematografia e pentru profesioniști. E o rușine să vezi cum apar regizori peste noapte. De aici se trag și problemele în industrie. Sunt mulți oameni inutili, mediocri, proști și, în plus, se prea aventurează să profeseze”.

„Îmi place să fiu iubit, cu aceeași intensitate cu care o fac eu. Iubire până la refuz”.

„Caii sunt mai buni decât oamenii: cel puțin nu mint”.

„Nu cochetez cu nimeni și nu mă ascund de nimeni. Sunt ceea ce sunt. Ești liber să mă accepți sau să mă respingi. Contrar la ceea ce scriu despre mine sunt extrem de sensibil. Și nu mă justific pentru asta. Cum altfel aș fi putut să ajung un mare actor? Simt suferința mult mai mult decât alții”.

„Dacă în viața asta, prin prisma a ceea ce am făcut, fac oamenii să viseze, înseamnă că n-am trăit degeaba. E foarte important să visăm și nimeni nu ne poate opri să facem asta. Putem visa până-n lună și în stele. Fără vise, în cinematografe sau în stradă, în mintea noastră sau în realitate, totul ar fi în beznă.”

„Încercăm să eliminăm diferența dintre femei și bărbați. Și totuși, este o diferență frumoasă.”

„Sunt dur cu oamenii dn jurul meu, cu cei cu care lucrez și la fel de dur sunt cu mine. Aceasta nu este o scuză, ci mai degrabă o circumstanță mai atenuantă. Ideea e că pun mare accent pe profesionalism. Nu este un capriciu, nu o încercare de a vă mulțumi. Îmi iubesc meseria și încerc să o fac cât pot de bine ”.

”Nu pot să mă plâng pe viață. Mi-a oferit tot ce-am vrut și am făcut tot ce mi-a trecut prin minte.”

„Un om înțelept a spus odată: „Căsătoria nu este bună, dar este un rău necesar”. De multe ori mă gândesc la asta. Pretind sa cred că nu căsătoria e ceva rău, ci o femeie. Cu alte cuvinte, o femeie este un rău necesar, foarte necesar și obligatoriu. "

„Știu foarte clar că nu am sedus niciodată o femeie. Dar sunt conștient că o femeie a decis totul întotdeauna. Asta ar putea să vă surprindă mai ales că vin de la o persoană, pe care voi ați considerat-o seducătoare. Sunt chiar un pic jenat să recunosc asta. Dar nu e vina mea că m-am născut frumos și seducător. Așa m-a făcut mama.”

„Nu am temut niciodată să-mi pierd faima și banii. Amețeala mă face să conștientizez că astea nu înseamnă nimic. Pur și simplu, într-o zi pot fi spulberate de vânt. Am o anumită viziune asupra lucrurilor și a oamenilor. Din punctul meu de vedere, cei demni de admirație nu sunt actori, cântăreți, ci cei care își dedică întreaga viață binelui, rămânând mai ales în umbră.”

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63875412940979