August 18, 2021
Ai pofte? Descrifrarea lor poate dezvălui niște probleme de sănătate
Cu toții avem pofte, dar știai că ele sunt, de fapt, mesaje despre starea ta de sănătate pe care corpul ți le transmite? Poate că ar fi cazul să începi să fii mai atentă și să înveți să le interpretezi. Fie că este vorba despre chipsuri, înghețată sau ciocolată, poftele tale îți indică faptul că organismului tău îi lipsesc nutrienți importanți. Și ca să înțelegi mai bine ce îți spune corpul atunci când ai pofte, am făcut o listă cu cel mai des întâlnite alimente la care râvnim toate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dulciuri

Dacă ți-e poftă de orice fel de dulciuri este posibil să te confrunți cu o variație a nivelului de zahăr din sânge. Cedând în fața prăjiturilor, bomboanelor sau a oricăror altor bunătăți nu face decât să înrăutățească situația pentru că nivelul de zahăr din sânge se dezechilibrează, ceea ce duce la o accentuare și mai mare a poftelor.
În schimb, dacă alegi un fruct atunci când ți-e poftă de ceva dulce, sau încerci să mănânci mai multe alimente bogate în fibre și în carbohidrați, asta te va ajuta să remediezi situația.

Ciocolată

Dacă ți-e poftă mereu de ciocolată înseamnă că organismului tău îi lipsește magneziu. Nutriționiștii estimează că mai mult de 80% din populație are deficiență de magneziu, de aceea ciocolata este una dintre poftele cel mai des întâlnite. Și, deși ciocolata conține antioxidanți, este mai degrabă dăunătoare sănătății noastre decât benefică, pentru că i se adaugă foarte mult zahăr.

Cu cât un produs are un conținut mai scăzut de cacao, cu atât el este mai puțin indicat, de aceea este bine să alegem ciocolată neagră (cu peste 75% cacao). În plus, mănâncă alimente bogate în magneziu: semințe, nuci, pește și frunze verzi!

Alimente sărate

Dacă poftești chipsuri și popcorn ar fi bine să știi că organismul tău îți spune că glandele suprarenale suferă de stres cronic. Glandele suprarenale sunt responsabile de energia pe care o avem și ne ajută să facem față stresului de orice fel. Pentru o funcționare bună a organismului și nu numai, combaterea stresului este esențială.
Încearcă să meditezi, să faci exerciții de respirație sau să înveți orice fel de tehnici de management al stresului. Specialiștii au descoperit că persoanele care se opresc să mediteze sau să facă exerciții de respirație înainte de a ceda poftelor, reduc simțitor excesele.

Carne roșie

Deloc surprinzător, dacă ți-e poftă de carne roșie înseamnă că ai o deficiență de fier. De multe ori, oamenii poftesc burgeri sau fripturi. Atunci când sunt în perioada de menstruație, femeile se confruntă cu această lipsă de fier. Boabele și legumele, prunele deshidratate, smochinele și fructele uscate conțin mult fier. Totuși, consumă fructe deshidratate cu moderație pentru că au mult zahăr și pot cauza formarea acidului. Prea multe astfel de alimente îți vor îngreuna scăderea în greutate.

Brânză

Dacă ți-e poftă de brânză sau pizza, de cele mai multe ori înseamnă că ai o deficiență de acizi grași, ceea ce este un lucru obișnuit de vreme ce doar puțini oameni au nivelul de omega-3 echilibrat. Introdu în dieta ta nuci crude, somon sălbatic, semințe și uleiuri din semințe!

Remediu pentru poftele tale

Multe dintre poftele pe care le avem sunt semne prin care corpul ne spune că suntem deshidratați, dar pe care le interpretăm drept foame. Dacă ai bea un pahar mare de apă înainte de a ceda poftelor, i-ai oferi corpului tău exact ceea ce are nevoie și ai putea să alini puțin din severitatea lor.

Specialiștii spun că 80% din întreaga populație se confruntă cu deshidratarea. Așa că, înainte de a te supune poftelor, potolește-le cu niște apă și așteaptă jumătate de oră. De cele mai multe ori, ele vor dispărea cu totul.
 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3662331104279