August 13, 2019
Ai pofte alimentare în timpul menstruației? Află motivul
O dată-n lună, fiecare femeie se confruntă cu câteva zile delicate care vin cu tot felul de surprize ciudate. Printre acestea se numără durerile, starea de nevrozitate, stările emotive nejustificate dar și poftele alimentare neașteptate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Se pare că tocmai ai mâncat, dar organismul tău cere la nesfârșit să-i mai oferi o porție de ceva. Fie că este vorba de ciocolată, fast food sau gogoși cu glazură, foamea ciudată devine o normalitate. Totuși, care o fi oare cauza acestor neașteptate pofte în timpul menstruației? 

Oamenii de știință au depistat că-n această perioadă delicată, organismul se confrunta cu o serie de modificari la nivel fiziologic, cum ar fi dereglările hormonale, care declanșează anumite pofte mai mult sau mai putin sanatoase si prietenoase cu silueta. Poftele sunt generate de peptidele opioide endogene, care sunt mai active decat de obicei, și provoacă starea de foame. 

 

 

De regulă, aceste pofte sunt inofensive, insa acestea pot semnala și probleme serioase  de sănătate, cum ar fi anemia. Daca acestea sunt asociate cu stare generala de rau, slabiciune, ameteli si stari de lesin, ar putea semnala probleme de sănătate. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.89918398857117