Martie 30, 2020
Află dacă e bine să mănânci sandwich la micul dejun
Sandwich-ul reprezintă unul dintre cele mai comune și mai consumate preparate la micul dejun, alături de cereale, lapte și ouă. Acest lucru de datorează faptului că este ușor și rapid de preparat, poate fi servit în mai multe moduri și este consistent.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ce este sandwich-ul?

Acest preparat, în forma în care o știm noi, a fost preparat și consumat pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Europa.

Sandwich-ul modern, care folosește felii de pâine, a fost foarte răspândit în Anglia și Spania, în rândul aristocrației, fiind o mâncare ce se consuma seara de către bărbați, în timpul unor jocuri sau a unor întâlniri de socializare. Odată cu ridicarea clasei sociale, acesta a începutul să fie consumat și de către oamenii de rând, atât la micul dejun, cât și seara, fiind o mâncare rapid de preparat și de consumat.

Un sandwich poate fi format atât din alimente puse între două felii de pâine, cât și din alimente puse deasupra unei singure felii de pâine. Iată câteva motive pentru care să mănânci sandwich la micul dejun.

 

 

Se prepară rapid și ușor

Unul dintre motivele pentru care cei mai mulți dintre noi preferăm să consumăm sandwich-uri la micul dejun este acela că acest fel de mâncare este foarte ușor și rapid de preparat. Prepararea acestuia necesită maximum 10 minute, deoarece acesta se face din pâine și diverse alimente, puse una peste alta, de obicei pe o bază de creme sau unt.

În plus, sandwich-ul se consumă și foarte ușor, fiind ideal pentru personale care nu au timp să mănânce acasă micul dejun. Învelit într-un ambalaj, acesta poate fi luat la pachet sau consumat chiar pe drum, în timp ce te deplasezi spre locul de muncă sau spre școală.

 

 

Poate fi consumat în diverse moduri

În afara faptului că se prepară ușor, rapid și poate fi consumat oriunde, un alt motiv pentru care ne place să mâncăm sandwich-uri este acela că acesta poate fi consumat în foarte multe moduri. Astfel, putem să îl mâncăm rece, cald – încălzit în cuptorul cu microunde – sub formă de sandwich toast, preparat într-un aparat special numit sandwichmaker, care pe lângă faptul că îl încălzești, îl și prăjește. O altă variantă de consumare a sandwich-ului este sub forma de french toast, care este preparat din pâine îmbibată într-un amestec de lapte și ouă și apoi prăjită.

 

 

Poate fi un mic dejun consistent

Sandwich-ul este ideal pentru micul dejun și datorită faptului că este consistent. Acesta poate fi preparat din numeroase alimente precum brânză, ou, mezeluri, pește, legume, murături, diverse creme, unt, chiar și fructe.

În plus, acest mic dejun este ideal pentru oricine, atât pentru vegetarieni sau vegani, cât și pentru omnivori, în gastronomie existând o gamă foarte variată de rețete de sandwich-uri.

Tu obișnuiești să mănânci sandwich la micul dejun?

 

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0184459686279