Iunie 09, 2023
Acordeonist moldovean, câștigătorul unui premiu muzical din Danemarca: Sunt al doilea străin din istorie care îl primește
Acordeonistul moldovean Radu Rățoi a câștigat unul din cele mai importante premii muzicale din Danemarca, Léonie Sonnings Musikpris. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ministerul Culturii a precizat că Radu Rățoi are mai multe de 40 de trofee naționale și internaționale.

Vestea cea bună vine astăzi din Danemarca, unde celebrul acordeonist Radu Ratoi, Maestru în Arte, continuă să cucerească inimile melomanilor și a prețuitorilor de muzică de calitate. Tânărul, cu peste 40 de trofee naționale și internaționale la activ, a câștigat unul din cele mai importante premii muzicale din Danemarca, Léonie Sonnings Musikpris”, se arată în declarația Ministerului Culturii.

Potrivit instituției, Radu Rățoi „este al doilea străin din istoria competiției, care obține acest premiu”.

Anual, premiul revine unui număr de 10 tineri talentați. (…) Felicitări, Radu! Tinerii talentați sunt o binecuvântare pentru țara noastră!”, au mai comunicat reprezentanții Ministerului Culturii.

Acordeonistul a scris pe rețelele de socializare că „a fost un drum greu și lung pentru această realizare”.

Sunt extrem de încântat să vă anunț, că ieri, am câștigat unul din cele mai importante Premii Muzicale din Danemarca: Leonie Sonnings Musikpris Talent Prize. Sunt (doar) al doilea străin care primește acest Premiu din istorie! A fost un drum greu și lung pentru această realizare, și aș vrea să mulțumesc familiei mele și tuturor care m-au ajutat!”, a comunicat acordeonistul moldovean Radu Rățoi.

Sursa - newsmaker.mdconcurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.44534921646118