August 20, 2021
Cum alegem buchetul de mireasă. Alegerea florilor în funcție de simbolistică
Există milioane de variante de buchete de flori în lume, însă buchetul de mireasă este cel mai interesant și cel mai iubit dintre toate. Până la urmă, are și de ce să fie așa, în condițiile în care are o istorie care se întinde pe câteva sute de ani și în jurul lui se conturează o mulțime de legende și de semnificații.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

SEMNIFICAȚIA BUCHETULUI DE MIREASĂ 

Conform celor de la latelierdesfetes.ro, ideea de buchet mireasă a apărut încă din antichitate. Este adevărat că scopul buchetului în acea vreme nu era cel estetic, așa cum este astăzi, ci se lega foarte mult de puterea olfactivă a florilor care îl compuneau.

Există mai multe povești. Unele spun că există o perioadă în antichitate când miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care aveau ceva de la ele se bucurau de acest noroc. Din acest motiv, nu puține au fost situațiile în care miresele au ajuns să fie aproape sfâșiate de cei care căutau să își facă viața mai bună. Apariția buchetului a fost cât se poate de naturală, mireasa având la îndemână un instrument pe care să îl arunce către mulțime.

De asemenea, se spune că în Grecia și în Roma Antică miresele purtau ghirlande de plante puternic mirositoare, deoarece se credea că ar alunga spiritele rele.

Nu în ultimul rând, în perioada în care igiena corporală nu era tocmai un obicei zilnic, buchetul avea rolul de a îmbunătăți mirosul natural al miresei.

Astăzi buchetul de mireasă a devenit un adevărat simbol și a atras cu sine mai multe tradiții cât se poate de interesante. Conform celor de la latelierdesfetes.ro, o nuntă modernă are cel puțin 3 buchete: buchet cununie, buchet nașă și buchetul miresei care este aruncat în mulțimea de fete care nu sunt încă măritate. Deși buchetul în sine nu mai are o utilitate, așa cum avea în trecut, modul în care este realizat contează foarte mult.

SEMNIFICAȚIA FLORILOR DIN BUCHETUL MIRESEI

  • Floarea miresei. Este o floare care este prezentă în foarte multe buchete și denotă delicatețe, dragoste nemuritoare, puritate și liniște. Este o floare deosebit de frumoasă
  • Gardenia. Conform specialiștilor în flori, aceasta este un simbol al bucuriei.
  • Hortensia. Este o floare specială, ideală pentru buchetul de mireasă. Este asociată adeseori cu opulența și cu luxul, dar și cu înțelegerea și recunoștința.
  • Trandafirii. Ca floare arhetipală și simbol al dragostei și aprecierii, trandafirul nu și-a pierdut frumusețea și semnificația timp de sute de ani. Culorile trandafirilor pot avea și ele semnificații diferite. Roșul simbolizând iubirea sinceră, respectul, curajul și pasiunea, în timp ce albul inspiră dragostea spirituală și puritatea. De asemenea, trandafirii roz semnifică grația și noblețea.
  • Alstroemeria, numită și „Crinul peruvian” sau „Crinul incasilor”, reprezintă apropierea și devotamentul. Poate fi găsită într-o gamă variată de culori: de la alb la galben auriu, portocaliu, roz, roșu, violet sau lavandă.

  • Bujorii simbolizează compasiunea, sunt cunoscute ca flori de bogăție și onoare. Ei reprezintă norocul, sinceritatea, timiditatea, prosperitatea, căsnicia fericită și sănătatea bună. Ii putem asocia cu trandafirul și dalia, însa sunt foarte frumoși și într-un buchet singuri și monocrom.
  • Frezia simbolizează atașamentul și dragostea adevărată, este mesagerul unei invitații iubitoare și sincere. Având un miros delicat, freziile albe sunt simbolul încrederii reciproce dintre miri. Se poate asorta cu ușurința în buchete cu orice floare.
  • Gerbera simbolizează inocența, puritatea și frumusețea. Datorită culorilor ei vii este un simbol al bunei dispoziții. Gerbera roșie simbolizează pasiune și împlinirea iubirii, pe când cea galbena înseamnă căldură și prietenie, iar cea alba sugerează adevăr, puritate, inocență. In buchetul miresei se poate asocia cu gypsophila (floarea miresei), bujorul, trandafirul.

  • Liliacul simbolizează tinerețea, nevinovăția și încrederea. Liliacul violet având un puternic mesaj „dragostea mea este a ta”. Este o floare de primavara si poate fi pus in contrast cu flori albe sau deschise la culoare.
  • Orhideea simbolizează iubirea, frumusețea și rafinament. În Grecia antica, orhideea era considerata un simbol al fertilității, iar mai târziu, în epoca victoriană este asociata luxului și bogăției.  Fiind disponibila într-o multitudine de culori și datorită formei ei exotice, se asortează cu ușurință într-un buchet de trandafiri, hortensii, bujori sau frezii.
  • Lalelele reprezintă iubire, pasiune, dar și gingășie. Aceste flori, sunt disponibile într-o varietate largă de culori și mărimi, deci poate fi o alegere bună pentru un buchet de primăvară. Atenție însă - sunt flori fragile, de aceea trebuie să ai grijă de un astfel de buchet.


concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59913897514343