Ianuarie 27, 2020
Tot ceea ce vrei să cunoști despre injecțiile cu botox
Ne consultă medicul anestestezist, specialist în cosmetologie și injectologie la American Medical Center – Victoria Mogîldea. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Injecțiile cu botox sunt cea mai populară metodă de întinerire a pielii. În ciuda faptului că acest tip de proceduri cosmetice sunt folosite de mai bine de un deceniu în lupta cu ridurile, cei care doresc să apeleze la această procedură încă au întrebări cu privire la siguranța și eficacitatea acesteia.

 

Etapa inițială
La început, toxina botulinică se aplica pe larg în domeniul medicinal. Medicii foloseau acest medicament pentru a relaxa spasmele musculare a pacienților.
În timpul tratamentului, s-a observat că pielea feței devine mai netedă iar numărul ridurilor este vizibil redus. De-a lungul timpului, toxina botulinică a devenit pe larg folosită în cosmetologie, devenind una dintre cele mai populare și eficiente metode de întinerire a pielii în întreaga lume. 

 

Efect
Este o concepție greșită că botoxul nu face altceva decât umple ridurile, așa cum o fac fillerele. Odată cu introducerea botoxului, se blochează activitatea musculară. Toxina botulinică acționează strict în locul în care a fost introdusă, imobilizând un anumit mușchi. Mușchiul nu se mai contractă iar ridurile devin relaxate și netede.

 

Procesul
Corecția ridurilor cu ajutorul toxinei botulinice nu necesită o pregătire specială. Singurul lucru la care trebuie de atras atenția este să vă asigurați că nu aveți contraindicații pentru această procedură. La prima etapă, specialistul determină punctele de administrare a medicamentului.
Dacă pacientul dorește, poate fi utilizată anestezia locală, pentru a ameliora durerile. Procedura durează 20-30 minute, în dependență de volumul acesteia. După injectare, nu este necesară nicio îngrijire specială, numai dacă medicul specialist v-a propus anumite recomandări.
La câteva ore după ce a avut loc injectarea cu botox, se va observa o inflamație locală, care va trece de sine stătător. Nu există o anumită perioadă de reabilitare după injectarea cu botox. 

 

Soluția perfectă
Injecțiile cu toxină botulinică sunt o soluție ideală pentru a scăpa de ridurile faciale. Procedura este recomandată pentru corectarea ridurilor orizontale de pe frunte, puntea nasului, între sprâncene, în jurul buzelor, în zona bărbiei, pliurile nazolabiale. Pentru fiecare pacient, schema de injectare este selectată individual, ținând cont de dorințele pacientului și de caracteristicile faciale ale acestuia.

 

Vârsta
În scopuri cosmetice, injecțiile cu botox sunt permise de la vârsta de 18 ani. În funcție de tipul de piele și starea acesteia, unor pacienți li se administrează primele injecții la vârsta de 40 de ani, altora însă chiar de la 25 de ani. Cu cât expresia facială este mai activă, cu atât este mai probabil că va trebui de recurs la aceste proceduri de la o vârstă mai fragedă, pentru a combate ridurile faciale.  
Botoxul este o modalitate excelentă de prevenire a ridurilor faciale. Pentru cei care obișnuiesc să-și rideze fruntea sau să-și încrunte sprâncenele, această metodă va ajuta la prevenirea ridurilor din zonele cu probleme.

Contraindicații
Injecțiile cu botox sunt contraindicate în cazurile în care pacientul suferă de probleme de coagulare a sângelui, cancer, alergii sau intoleranță la medicament, leziuni ale pielii la locul expunerii. De asemenea, injecțiile sunt contraindicate în timpul sarcinii și alăptării.

Rezultatul
În comparație cu fillerele, care rapid umplu ridurile, după injecțiile cu botox, va trebui să treacă 4-5 zile pentru ca efectul să fie vizibil. Efectul de după injectare durează până la șase luni, totul depinde de fiecare persoană în parte. 
Atunci când preparatul nu mai acționează, el se descompune în componente complet inofensive și este excretat din corp fără reziduuri. Este o concepție greșită că botoxul rămâne în organism și dăunează sănătății.

 

Fără efect de mască
O concepție total greșită este faptul că botoxul imobilizează fața și privează o persoană de expresiile faciale. Nu este așa. Administrarea corectă a dozei necesare de medicament de către un specialist cu experiență asigură păstrarea expresiilor faciale și a mobilității faciale.

Recomandări
Nu luați o poziție orizontală timp de 4-5 ore după injecție. Locul în care au fost administrate injecțiile nu trebuie atins. În prima perioadă după administrarea botoxului este mai bine să renunțați la sport, activitate fizică, saună, piscină. Chiar dacă injecțiile pot fi făcute în orice perioadă a anului, după procedură, nu este recomandat să vă expuneți la soare sau să mergeți la solar.


Citiți continuarea articolului în numărul din ianuarie-februarie al revistei AQUARELLE 2020. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0294768810272