Ianuarie 23, 2020
Clinica Sante Moldova: Testul Alex – 282 alergeni într-o singură analiză
Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care persoanele merg la medici în perioada sărbătorilor de iarnă. Abundența mâncărurilor de toate felurile de pe masa plină cu delicii, uneori este extrem de dăunătoare pentru sănătate. La primele simptome ale alergiei, consultați imediat medicul specialist. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Valentina Vlas
Directorul medical al rețelei de clinici Sante

Specialist în servicii de laborator

 

Alergenii din perioada sărbătorilor de iarnă

Alergiile alimentare pot fi întântâlnite atât în rândurile adulților, cât și a copiilor. Un rol important îl prezintă predispoziția ereditară, pentru apariția alergiilor alimentare. Cel mai probabil copilul va dezvolta predispoziția la alergie alimentară, în cazul în care unul sau ambii părinți suferă de reacții alergice.

Simptomele alergiilor alimentare pot fi ușoare și pot fi de asemenea, extrem de severe (aducând chiar la șocul anafilactic) și se manifestă prin roșeață și erupție pe piele, tuse, dificultăți de înghițire, mâncărime și umflare la baza limbii, în zona buzelor. Alergiile pot fi cauzate, de asemenea, de stres, aciditatea stomacului dar și alți factori.

În perioada sărbătorilor de iarnă, pe mesele de sărbătoare fiecare din noi a avut parte de multă mâncare și produse care ar putea provoca alergii alimentare. Printre acestea se numără ouăle, laptele, mierea, peștele, țelina, morcovul, făina de grâu, orezul, soia, fasolea, mazărea, roșiile, kiwi, cafeaua, bananele, citricele, nucile ș.a. De asemenea, alergia alimentară poate fi cauzată de adaosurile alimentare, stabilizatori și coloranți, care sunt prezenți în produse.

 

Ajutorul medical

Primele simptome ale alergiei prezintă un motiv serios de adresare la medic. La copii, alergiile pot fi ușor confundate cu o boală infecțioasă, prin urmare, pentru a evita dificultățile de tratament, trebuie să contactați un medic specialist imediat. Aceștia pot fi: pediatrul, alergologul, dermatologul sau specialistul în bolile infecțioase. Medicul va efectua o examinare, va colecta o anamneză, va prescrie teste, va stabili diagnosticul. 

Sarcina principală a medicului –  este de a determina dacă starea proastă a organismului este generată de o reacție alergică, iar prin urmare, de a identifica alergenul.

 

Аnalizele pentru alergie

Diagnosticarea prezenței alergiilor în organism se poate efectua cu ajutorul unei analize IgE (clasa E a imunoglobulinei). După ce s-a stabilit că anume alergia este cea care a cauzat starea proastă a organismului, atunci este important de stabilit ce a generat dezvoltarea acestei reacții. 

După cum știm, alergia nu este o boală, ci o reacție individuală a organismului la o anumită substanță. Alergia poate fi de tip respirator, alimentar, infecțios. Sute de lucruri pot deveni pricina apariției reacției alergice, iar cel mai important este de a stabili care anume este alergenul ce cauzează aceste reacții.  

În cazul alergiei alimentare trebuie exclus din alimentație produsul care cauzează reacțiile alergice. Clinica Sante le oferă pacienților săi îngrijiri medicale de înaltă calitate și teste de laborator precise în cele mai favorabile condiții. Теstul ALEX – este o analiză de laborator de ultimă generație, care prezintă peste 282 de alergeni, ceea ce indică 99 % din toți alergenii existenți. Testul vă va ajuta să determinați toate substanțele la care sunteți alergic, chiar dacă nu ați bănuit că ați avut contact cu un anumit alergen vreodată. 

Costul acestui test este în valoare de 2300 lei. Rezultatul analizei este gata timp de o zi. Fiecare alergen în parte costă în jur de opt lei. Veți economisi toate resursele financiare, alegând acest test. 

 

Factorii psihosomatici, cum ar fi stresul, nervozitatea, frica, agravează reacțiile alergice.

 

Linia fierbinte: 022 66 72 66, 079 77 44 48
www.clinicasante.md
Clinica Sante Moldova

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.58137011528015