August 01, 2019
Ludmila Chistruga: Cum să menții sănătatea glandelor mamare
Sănătatea glandelor mamare - unul din cele mai importante aspecte, da care trebuie să se îngrijească fiecare femeie. Despre simptomele afecțiunilor ale glandelor mamare, metodele de tratament și importanța examinărilor preventive, ne va povesti Ludmila Chistruga, mamolog-oncolog, chirurg-mamolog. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

AQ INFO

Ludmila Chistruga

Mamolog-oncolog, chirurg-mamolog;

Asistent, Departamentul de Oncologie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "N. Testemițanu";

Medic mamolog la clinica Terramed;

Stagiu de muncă – 13 ani.

 

Bolile glandelor mamare prezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate care privesc femeile de toate vârstele. Ce simptome ar trebui să alerteze o femeie?

Simptomele principale sunt îngroșarea glandelor mamare. Până la 70% de tumori pot fi depistate chiar și în lipsa medicilor, neavând competențe medicale. Un alt factor sunt eliminările excesive din sfârcuri.

Vizita preventivă la medic este necesară pentru preîntâmpina sănătatea. Se recomandă ca de la vârsta de 18 ani, o dată pe an, fiecare femeie să treacă controlul medical la specialistul mamolog. După 40 de ani, vizitele la medic trebuie îndesite.

Clinica Terramed oferă o abordare integrată a diagnosticului și tratamentului. Aici puteți obține o gamă întreagă de servicii medicale - începând de la consultația specialistului până la intervenția chirurgicală. Terramed are dispozitive moderne pentru ecografie și mamografie, puncție și un șir de analize care vor fi gata rapid. 

Toate acestea sunt necesare pentru a pune un diagnostic precis, și pentru a prescrie tratament individual. În plus, puteți primi sfaturi de la specialiști înrudiți (ginecolog, endocrinolog) la Terramed, deoarece bolile glandelor mamare sunt adesea asociate cu probleme hormonale sau ginecologice.

Unele femei, de teamă de operații chirurgicale, amână vizita la medic.

Nu amânați vizita la medic, mai ales dacă simțiți discomfort în piept. Bolile mamologice sunt multe, dar nu toate necesită intervenții chirurgicale. De exemplu, în majoritatea cazurilor, formațiunile chistice sunt tratate cu succes cu medicamente. Dar dacă după examinare, medicul consideră că este necesară o intervenție chirurgicală, trebuie să abordați cu seriozitate această problemă.

Metodele moderne de tratament chirurgical în Moldova respectă standardele internaționale și europene. Clinica Terramed oferă toate tipurile de operații pentru îndepărtarea atât a tumorilor benigne, cât și a celor maligne. Secția de de Chirurgie de la Terramed este una dintre cele mai moderne și bine echipate. Aceasta este formată dintr-o echipă de specialiști care lucrează armonios și profesionist. Clinica are de asemenea și o secție de reanimare, deci orice situație este sub control. Sterilitatea camerei, tehnologia avansată, confortul pacienților - toate acestea sunt disponibile la Terramed. Una dintre etapele cele mai importante ale tratamentului este examinarea histologică, care este obligatorie după fiecare operație. În cazul tumorilor maligne, se efectuează imunohistochimia - un studiu asupra țesuturilor, care ajută în continuare la prescrierea celui mai eficient tratament.

 

Тelefon: 069 266 063

Str. Cuza-Vodă, 44 A;

str. Trandafirolor, 15/4.

www.terramed.md (022) 202 373



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.3936951160431