Mai 28, 2019
Dubai: Luxul la el acasă
Călătoria în Madagascar cu  Turkish Airlines, despre care am povestit în numărul din ianuarie, a fost o experiență inedită, astfel încât, planificând o nouă escapadă și un nou zbor, de această dată în Emiratele Arabe Unite, alte variante  pur și simplu nu au fost luate în considerare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Turkish Airlines Business Class – este un nou nivel de ospitalitate turcească și o garanție a unui zbor plăcut. Prin urmare, am ajuns în Dubai odihniți și gata să ne strecurăm într-o atmosfera de lux, pentru că aici, ca nici într-o altă țară de pe glob, se simte confortul.  "City of Records" este uimitor! 
Anume aici a fost construită cea mai înaltă clădire din lume, cel mai scump hotel, cel mai mare centru comercial, hotelul cu camere subacvatice, cu tuneluri adânci și cu o imensă insulă artificială. Despre zborul de vis, transferul confortabil la noul aeroport din Istanbul și, bineînțeles, despre ce să faceți în Dubai, dacă aveți cel puțin cinci zile de odihnă, aflați din următorul articol.
 
Zborul de la care începe odihna

Pentru mine, principalul avantaj al companiei aeriene Turkish Airlines Business Class este că totul începe deja în zbor. În timpul zborului ai impresia că te afli într-un hotel de cinci stele. Acest lucru, desigur, este magic, având în vedere oboseala acumulată cu care de obicei ne confruntăm pe perioada drumului lung, sau, dimpotrivă, un organism care s-a odihnit după vacanță, și are de parcurs kilometri în șir în zbor.
 
Povestesc de ce alegem Turkish Airlines Business Class, vorbind despre zborul în sine. Pentru patul pliabil confortabil, care se transformă într-un scaun perfect în salonul avionului. Acest lucru este convenabil, mai ales dacă aveți picioare lungi. :)
Un meniu de nota 10. În calitate de aperitiv se servește brânză prăjită de capră, supă din spanac pentru felul întâi și somon copt și carne de vită pentru felul doi. La desert se servesc dulciuri din est. O selecție mare de băuturi. Ca iubitor de cafea, sunt deosebit de impresionată de prezența mai multor tipuri de cafea, inclusiv de turcească.  La fel ai posibilitatea să accesezi internet gratuit. Surpriza cea mare este că acesta are o viteză foarte bună, ceea ce permite să vizionezi chiar și clipuri video pe YouTube.

 


Top 6 idei cum să-ți petreci timpul în Dubai
 


1 Să te urci pe un palmier

Insula artificială Palma Jumeira este cea mai mare din lume, iar din aer se privește ca un palmier, de la baza căruia răsar 17 frunze gigante. Este situat în Golful Persic, în apropiere de coasta Dubaiului. Pe «frunzele palmierului» se regăsesc hoteluri, vilele bogătașilor, iar fiecare dintre acestea are propria ieșire spre plajă. Cele mai frumoase impresii le-am primit în aquapark-ul «Aquaventure», care la fel se găsește aici, pe insulă. Acesta se întinde pe o suprafață de 17 hectare și oferă cele mai deosebite distracții. Spre exemplu, bazinul cu rechini. Am petrecut în acest parc de distracții toată ziua, ceea ce vă propunem să faceți și voi. Puteți începe cu raftul pe un râu lung de 2 kilometri și ajungeți la turnul Ziggurat de 30 de metri înălțime, care are trei nivele cu diferite tobogane. Aici puteți să inotați pe râul de 600 de metri cu cascade, să înotați cu delfinii și chiar puteți lua lecții de scufundări în mare.

Costul:
Biletele în aquapark-ul Aquaventure costă circa 100 de dolari, dar este un preț destul de adecvat pentru așa o minune. (pentru Dubai, este «aproape gratis»).

 

 

2 Mai sus stai, mai multe vezi

Puntea "Burj Khalifa". Din copilărie, vă este frică de înălțimi? Atunci este timpul să alungăm temerile și să urcăm pe cel mai înalt zgârie-nori din lume!
Modern Turn Babel - așa a fost botezat Burj Khalifa, a primit această poreclă imediat după deschidere și imediat a căzut în Cartea Recordurilor Guinness și nu numai datorită înălțimii sale - 828 de metri și 163 de etaje. În Burj Khalifa se află mai înalt restaurant - etajul 122, cel mai înalt club de noapte - etajul 144 și cea mai mare moschee - etajul 158.

Costul:

Biletele pot fi procurate din timp. Prețul acestora - 28 de dolari.

 

3 Cinezi și navighezi

Hotelul «Burj Al Arab», a reușit să detroneze chiar și cel mai de lux hotel -   Atlantis. O categorie inexistentă de 7 stele, i s-a atribuit acestui hotel, care este esența confortului și a luxului în Dubaiul contemporan. Anume aici poți întâlni o concentrație maximă de vedete și mondenități: de la actrița Gwyneth Paltrow, și până la soțiile renumiților fotbaliști. Forma acestui hotel, a devenit unul din simbolurile Dubaiului. 

 
4 Să te bronzezi pe plajă - gratis

«Jumeirah Open Beach» - principala caracteristică a acestei plaje este că aceasta e gratuită. O plajă luxoasă, care se întinde pe 2 kilometri, de-a lungul falezei Jumeirah BeachWalk, cu vestiare și dușuri, mese de grătar și șezlonguri și piste pentru bicicliști.


IMPORTANT DE ȘTIUT! În zilele de luni intrarea în «Jumeirah Open Beach» este doar pentru femei și copii de până la 8 ani.Aici nu sunt motociclete de apă, ele sunt interzise în scop de securitate.

 

5. Să vezi flori în pustiu

Dubai Miracle Garden, ca și totul în Dubai, te uimește cu mărimea lui imensă. Dubai Miracle Garden ocupă 72 000 metri pătrați și are peste 100 de milioane de flori de 70 de specii. Impresia sporește când înțelegeți că aceasta este în sensul direct al cuvântului o oază în inima deșertului. Una dintre cele mai populare fotografii de pe Instagram este făcută chiar aici, pe aleea arcadei de flori sub forma unei inimi. Apropo, alăturați-vă și faceți o fotografie care va obține un număr record de aprecieri.


6. Să dansezi alături de havuzul muzical

Nu este o greșeală să spunem că majoritatea minunilor moderne ale lumii, create de om, sunt concentrate în Emiratele Arabe Unite. Havuzul muzical din Dubai este o altă dovadă a acestui fapt. Este cea mai spectaculoasă din lume, iar construcția, care costă peste 200 de milioane de dolari este evidențiată de 50 de lumini și 6000 de indicatori de culoare. Înălțimea jetului de apă este de 150 de metri (aproximativ etajul 50). Datorită mecanismelor speciale, acestea execută un dansul în funcție de compoziția muzicală care răsună. În același timp, concomitent 83.000 de litri de apă sunt ridicați în aer.
Este un show fantastic!

 

Shopping-ul

«Dubai Mall»

Shopping-ul în Dubai este un alt lux. Evident că fiecare butic, centru comercial sau chiar piață este ceva deosebit. «Dubai Mall» – este cel mai mare mall din estul apropiat, are o suprafață de 1,2 milioane de metri pătrați (aproximativ 50 de terenuri de fotbal), pe care sunt amplasate peste 1200 de magazine. Tot aici se regăsește și oceanariul, care a fost introdus în Cartea Recordurilor Guiness.


Călătoriți cu plăcere, mai ales că sezonul estival abia începe!

 

Citiți continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE din luna mai 2019!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6148726940155