Mai 02, 2018
Natalia Cheptene. Un nou proiect și noi răspunsuri la veșnicile întrebări

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Mulți ani la rând ai făcut parte din diverse topuri (cele mai frumoase femei din țară, cele mai sexy domnișoare, ș.a.). Cu siguranță, chiar și-n ziua de astăzi faci parte din ele. Ce părere ai despre asemenea topuri?

Fiind jurnalist, eu foarte bine îmi dau seama de ce sunt făcute aceste raitinguri. Singură, la vremea mea, am făcut asemenea topuri în reportaje și în articole. Oamenii sunt atrași de ele. Topurile creează controverse, dispute despre corectitudinea alegerii. Aceasta semnifică, să atragi atenția cititorului, a publicului. Concurența este atrasă și de participante. Multe fete își doresc să apară în aceste topuri, ele le oferă șansa de a deveni vestite, și le crește încrederea în sine. De fiecare dată când apar în asemenea topuri, eu singură mă mir că fac parte din ele. Nu zic că nu mă consider atrăgătoare, dar nu cred că e nevoie de a înțelege acest lucru din topuri. Însă, pot spune că ele mi-au întărit încrederea în propriile forțe.


Povestește-ne despre noul proiect televizat.

Este un proiect foarte complicat, și, totodată, intrigant. Eu mă consider pe mine și pe colegii mei, căutători de istorii lumești. Aceste istorii sunt uneori, atât de cunoscute, alte ori foarte uimitoare și tragice. Eroii noștri sunt foarte diferiți, din punct de vedere social. Ei pot fi atât vedete, cât și oameni simpli, dar, pe toți îi unește istoria vieții lor. Genul emisiunii nu este nou, când am făcut acest proiect ne-am axat pe experiența colegilor din străinătate. Ar părea ușor să mergi pe un drum care deja a fost bătătorit, dar e și foarte riscant. E greu să concurezi cu proiecte de acest gen, care anual ajung la TV și au un succes colosal. Eu credeam că noi vom ceda în fața concurenților mai experimentați. Însă, temerile mele au dispărut în primele zile după difuzare, atunci când datele sondajului au arătat, că suntem poziționați mult mai sus decât concurenții noștri. În ziua de astăzi, o zic fără prea multă modestie, emisiunea "Vorbește Moldova" este cea mai populară emisiune de la noi din țară.

 

 

Sincer, după ce am privit noua ta emisiune televizată, am rămas puțin uimită: tu ești cu totul altfel în acest proiect. Nici în proiectele anterioare și nici la știri nu te-am văzut în asemenea ipostază. Cum te simți tu? Te-ai schimbat după această emisiune?

Eu nu m-am schimbat, s-a schimbat doar genul emisiunii. Posibil că, acestă senzație pe care o are spectatorul este legată de proiectele mele anterioare de la TV. La știri, prezentatorul nu-și poate exprima caracterul, trebuie să fii strict și controlat. În celelalte proiecte, am abordat genul de divertisment, emisiunile erau axate pe audiența de genul feminin, iar eroii emisiunilor erau, în mare parte, interpreți, actori, modele. Desigur că, la acele emisiuni eu eram altfel. Proiectul actual, îmi oferă șansa de a-mi arăta caracterul, atât ca prezentatoare, cât și ca om. Cred că acum eu mă simt în apele mele.


 

Vorbește Moldova – este un proiect foarte emoționant. Cum te pregătești de emisiuni? Cum intri în pielea fiecărui erou? Căci, aceasta este o tensiune interioară de înaltă intensitate, de fiecare dată să fii martorul tragediei eroului tău.

Cred că, acesta este cel mai dificil lucru. Pe mine mulți mă întreabă, cum reușesc să fac față provocărilor. Cred că, experiența ajută. Nu în zadar se spune că profesia de jurnalist, îl face pe om impenetrabil, iar pe unii chiar cinici. Timp de 20 de ani, cât am activat la televiziune, vă închipuiți, câte am văzut, câte am aflat, câte le-am trăit. Nu, simțurile nu se atrofiază, dar eu am învățat cum să mă distanțez, altfel nici nu este cu putință. Cu toate că, multe istorii rămân cu mine, pentru mult timp.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.76199722290039