Noiembrie 22, 2021
5 idei de prânz sănătos și sățios (foto)
Alimentația face parte dintr-un stil de viață sănătos.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Alimentația face parte dintr-un stil de viață sănătos. Pe lângă faptul că trebuie să avem 3 mese consistente pe zi și câteva gustări, este necesar să introducem în alimentația fructe și legume cât mai diverse. Masă de prânz nu face excepție.

 

Dacă ai nevoie de câteva sugestii pentru masă de prânz, îți oferim o listă sănătoasă și gustoasă de combinații pe care trebuie să le încerci neapărat.

 

 

Iată ce poți mânca la prânz:

1. SALATE

 

Retete de salate cu legume, cu carne sau de post - Retete culinare by  Unica.ro

Salatele sunt excelente pentru masa de prânz, în special dacă ești vegetarian. Însă nu orice fel de salate. Pe lângă faptul că oamenii sănătoși consumă o porție sănătoasă de salată, ei introduc legume și fructe cât mai variate, care să le ofere aportul de vitamine și minerale pentru întreagă zi. De asemenea, nu uitați să introduceți și fibre și proteine în salată dumneavoastră. Salatele se numără printre cele mai versatile feluri de mâncare. Nu te poți plictisi niciodată de acestea, pentru că îți poți pune imaginația la contribuție zilnic și poți realiza cele mai interesante combinații.

 

2. IAURT CU FRUCTE

Greek Yogurt: Benefits and How to Shop

Iaurtul, în special cel grecesc, este un aliment care conține proteine. De aceea, chiar dacă o porție de iaurt cu fructe nu pare că îți poate ține de foame, ești de fapt foarte sățios. Datorită proteinelor din iaurt, combinate cu alte proprietăți nutritive ale fructelor, senzația de sățietate va fi de lungă durata. Poți alege să combini orice tip de fruct alături de iaurt.

 

3. PUI LA GRĂTAR ȘI BROCCOLI

Garlic Butter Chicken & Broccoli (20 Minutes!) | Gimme Delicious

Acest preparat este foarte gustos și îți va ține de foame întreagă zi. Este ideal pentru toată lumea, în special pentru persoanele care doar ce au ținut o cură de slăbire. Ingredientele sunt surse bogate de proteine și conțîn foarte puțini carbohidrați. Singurul “defect” al acestui fel de mâncare este că trebuie preparat înainte, nu îl pot face pe loc. Însă, cu puțin efort și voie bună poți reuși să îți pregătești un preparat sănătos pentru următoarea zi.

 

4. PUI CU LEGUME

The Best Grilled Chicken Marinade - Girl With The Iron Cast

Dacă obișnuiești să îți cumperi prânzul în loc să îl faci acasă, alege restaurante la care poți să găsești o porție de pui cu legume. Bineînțeles, poți înlocui puiul cu vită sau cu alt tip de carne. Dacă ingredientele nu sunt prăjite, prânzul tău va fi și mai sănătos. Totuși, dacă vrei să economisești, poți să faci acest preparat cu ușurință și la tine acasă.

 

5. SUPE

Celery Root and Carrot Soup Recipe | Epicurious

Supele se numără printre felurile de mâncare pe care trebuie să le consumi la prânz. Fie că alegi supele clasice sau cele crema, prânzul tău va fi unul sănătos și îți va redă o stare de bine. Poți alege orice fel de supă, de la cea țărănească la cele mai ciudate combinații, precum supe creme de ceapă sau de sparanghel. În schimb, dacă obișnuiești să gătești acasă, o oală de supă poate reprezenta prânzul tău pentru mai multe zile.

 

Nu trebuie să sari niciodată peste principalele mese ale zilei. Dacă vrei să ai o sănătate de fier și să te numeri printre persoanele norocoase care nu suferă de boli și afecțiuni, mănâncă cât mai sănătos și divers.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74923276901245