Februarie 06, 2024
4 lucruri pe care copiii le doresc de la parintii divortati
Parintii divortati sunt responsabili sa le ofere anumite lucruri copiilor, iar acestea nu sunt jucarii sau excursii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Un adevar dur: niciun copil nu isi doreste ca parintii lui sa divorteze. Exista momente in care copilului ii va fi dificil sa inteleaga ce s-a intamplat si de ce parintii lui nu pot ramane impreuna. Cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care parintii divortati le pot face pentru copilul lor, astfel incat sa-i aduca alinare si sa-l ajute sa-si proceseze emotiile. Chiar daca, la prima vedere, parintii divortati vor fi tentati sa “compenseze” prin jucarii si alte rasfaturi, iata care sunt lucrurile care ii ajuta cu adevarat pe copii:

Copiii au nevoie ca parintii lor sa se inteleaga

Chiar daca parintii au divortat, este important ca acestia sa se poata afla in acelasi loc, in acelasi timp, atunci cand copilul are nevoie. Fie ca este vorba despre o urgenta medicala, o reusita in viata sau o serbare la scoala, copiii au, in continuare, nevoie de sustinere. Au nevoie de parinti care sa fie acolo si sa colaboreze, nu sa se afle intr-o continua competitie sau sa se certe constant, scrie andreearaicu.ro

Parintii trebuie sa comunice respectuos

Da, orice s-ar fi intamplat intre parinti, acestia trebuie sa poata purta o discutie decenta, macar pentru copilul lor. Copiii au nevoie ca parintii lor sa fie adulti responsabili, care sa actioneze cu tact si discretie. Parintii trebuie sa inceteze, macar de dragul copilului, sa se certe si sa se critice.

Copiii au nevoie sa fie lasati sa copilareasca, in loc sa fie ei cei care au grija de parinti. Parintii trebuie sa fie cei atenti la emotiile pe care le resimte copilul, si nu invers.

Copiii isi doresc ca parintii divortati sa coopereze

Da, copiii isi doresc, la modul ideal, sa fie crescuti de ambii parinti, chiar daca acestia au divortat. Nu intelege gresit: ei NU au nevoie ca parintii sa ramana impreuna de dragul lor, ca mai apoi sa spuna cat s-au sacrificat. Insa ei isi doresc sa ramana o prioritate in vietile separate ale parintilor. Parintii trebuie sa depuna un anumit efort astfel incat sa coopereze si sa-si creasca copilul intr-un sentiment de liniste si siguranta.

Copiii isi doresc ca parintii divortati sa coopereze

Da, copiii isi doresc, la modul ideal, sa fie crescuti de ambii parinti, chiar daca acestia au divortat. Nu intelege gresit: ei NU au nevoie ca parintii sa ramana impreuna de dragul lor, ca mai apoi sa spuna cat s-au sacrificat. Insa ei isi doresc sa ramana o prioritate in vietile separate ale parintilor. Parintii trebuie sa depuna un anumit efort astfel incat sa coopereze si sa-si creasca copilul intr-un sentiment de liniste si siguranta.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.92912292480469