August 25, 2021
12 lucruri pe care să nu le arunci niciodată pe scurgerea de la chiuvetă
E comod să arunci resturile din farfurie în chiuvetă și să te gândești că scapi ele din moment ce jetul de apă le duce pe țeavă încolo, jos, departe, dar te-ai gândit vreodată care sunt consecințele? Poate doar atunci când te-ai pomenit că ai chiuveta blocată. Ca să eviți neplăcerile și să nu-mi complici timpul liber, uite cum ai putea să eviți problemele casnice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Coji de ouă 

Indiferent de cât de mici sunt, pot provoca un blocaj. De asemenea, pot „ajuta” alte lucruri care vin pe scurgere să se înfunde în chiuvetă. Pune întotdeauna cojile de ou în coșul de gunoi.

 

Făină
Chiar dacă nu este suficientă făină cât să devin un aluat, făina în chiuveta din bucătărie formează o pastă care se lipește de țevi. În mod clar, apa nu va curge corect cu acea materie lipicioasă din jur. De multe ori, apa nu este suficientă pentru a împinge aceste substanțe lipicioase de pe țevi. De asemenea, va aduna alte resturi, creând astfel un blocaj mare.

 

Ulei 

Uleiul și grăsimile sunt cele mai frecvente substanțe care înfundă canalizările. Pentru a elimina în mod corespunzător grăsimile sau orice produs pe bază de ulei, poți atașa un dispozitiv în chiuvetă care poate reține grăsimea.
 

Lapte. În Marea Britanie este o infracțiune să arunci laptele sau orice alte produse lactate în chiuvetă sau pe orice scurgere. Așadar, data viitoare când cumperi produse lactate asigură-te că le consumi în întregime sau le arunci la gunoi.

 

Medicamente sau pastile expirate. Indiferent dacă au expirat sau nu, medicamentele sau pastilele nu ar trebui aruncate în chiuvetă. Substanțele chimice din aceste medicamente ar putea ajunge, în cele din urmă, la apa potabilă sau în mediu, iar asta înseamnă că reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră.


Zaț de cafea se lipește de țevi, lucru care pot provoca blocarea conductei. Zațul de cafea nu este ușor împins de apă. Poți folosi de fapt zațul de cafea ca parte a compostului. În acest fel, nu numai că salvezi scurgerea, ci economisești și bani pentru compostul plantelor tale.

 

Semințe și boabe necesită mult timp pentru a se descompune, iar acestea se pot acumula în țevi și pot bloca filtrele. Această problemă poate necesita un efort mai mare decât un gest mic, cum ar fi aruncatul semințelor la gunoi.

 

Oase Cele de pește pot să nu fie la fel de mari ca oasele de la păsări, dar în timp ele se acumulează și înfundă conductele. Oasele de la păsări sunt mai rele, deoarece acestea necesită mult timp pentru a se dizolva.

Mâncare cu amidon La fel ca făina, pastele și orezul conțin amidon. Aceste alimente absorb continuu apa și se extind chiar și după ce au fost gătite. La fel ca făina, ele devin umede și lipicioase atunci când sunt înmuiate în lichid pentru o lungă perioadă, făcându-le o modalitate ușoară de a bloca țevile.

 

Produse de curățare La fel ca medicamentele, ele conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru tine și pentru mediu. Majoritatea acestor produse conțin substanțe chimice care sunt încă prezente în apă, chiar și după ce aceasta a fost tratată. Aceste substanțe chimice trebuie manipulate și eliminate în mod corespunzător și nu aruncate pe scurgere.


Alimentele fibroase Mâncărurile fibroase precum țelina, coji de porumb sau sparanghel pot duce la blocarea țevilor.

 

Produse din hârtie Numai hârtia igienică este concepută pentru a fi dizolvată în apă. În mod surprinzător, în cazul prosoapelor de bucătărie de hârtie pot trece două săptămâni până la o lună pentru a fi dizolvate și descompuse. Mai mult, ele vor acumula murdărie în acest timp, care poate provoca blocarea conductei.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53788495063782